NIEUWE WERELDWIJDE TRENDS IN TUINONTWERP

Waarom nieuwe trends?
Het gebrek aan economische middelen in zowel stedelijk als particulier tuinieren. Nieuw sociaal gedrag met betrekking tot openbaar groen. De bedreigingen van klimaatverandering. De uitbreiding van groenvoorzieningen in steden en hun onderhoudskosten. De behoefte aan een efficiënte planning van alle stadsindicatoren voor duurzaam onderhoud.

Maatregelen in stadstuinieren
Verlaat projecten die het algemene plan van de criteria die door de stad zijn aangenomen om de duurzaamheid van het hele systeem te bereiken, verstoren. Pas bewust een Groenplan van de stad toe waarin de belangrijkste kenmerken waaraan het nieuwe groen moet voldoen, zijn vastgelegd. Verspreid onder de burger de nieuwe richtlijnen die zijn aangenomen om een stad te bereiken die meer in evenwicht is met haar behoeften op basis van de beschikbare economie en middelen.

In privé tuinieren
Maak particuliere tuinbezitters bewust van de noodzaak om energie- en waterbronnen te besparen voor het behoud van de tuin. De toepassing van nieuwe onderhoudstechnieken om de ontwerpen van de tuinen aan te passen aan de klimatologische en edafologische omstandigheden, aan de keuze van inheemse en buitenaardse planten met erkende acclimatisatie en efficiëntere systemen die lagere kosten en duurzamere conserveringstechnieken vereisen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *