Wonen in minihuisjes: een groeiende trend in het land

Minder is meer. Weinig meters, kleine ruimtes, lage kosten en de hoeveelheid juiste en noodzakelijke materiële zaken. Dit is het nieuwe mini-leven dat wordt voorgesteld door degenen die tiny houses als hun permanente thuis adopteren. “Niets is zo verantwoordelijk als wonen in de kleinst mogelijke ruimte”, zegt architect Frank Mascia in de documentaire The Minimalism. Het verkleinen van onze ruimtes impliceert ook een verandering in levensstijl.

Deze neiging om met minder te leven ontstond als een sociale en architecturale beweging in de Verenigde Staten, als gevolg van de vastgoedcrisis in 2008, maar in Argentinië heeft ze nu pas impact. Het voorstel heeft echter niet alleen financiële specerijen, het gaat over het veranderen van gewoonten en het eenvoudiger en ecologischer gaan leven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *