De ‘Euphoria’ make-up die velen imiteren

‘Euphoria’, een van de meest recente weddenschappen van HBO, veroorzaakt niet alleen een sensatie vanwege de plot, maar ook vanwege de esthetiek die het hanteert en het uiterlijk waarmee elk van zijn protagonisten verschijnt. Het verhaal draait om een groep middelbare scholieren die door hun tienerwereld navigeren vol drugs, seks, alcohol, sociale netwerken en een identiteit die ze overbrengen via hun pintjes en vooral de opvallende make-up die in een hele trend en die veel fans hebben geïnspireerd.

Je hoeft alleen maar naar de Instagram van Doniella Davy, visagiste van de serie, te kijken om je te realiseren dat de levendige kleuren, de helderheid en de extravagante combinaties deel uitmaken van de plot en de persoonlijkheid van elk van de personages: Rue (Zendaya ), Jules (Hunter Schafer), Maddy (Alex Demie) en Kat (Barbie Ferreira). Met elk beetje kleur op hun gezicht tonen de sterren van de serie hun manier van zijn en behoren tot de zogenaamde Generation Z.

In een interview met Vogue verwees Davy naar de make-up van de show als een van de attracties, maar ook als een hulpmiddel voor het portretteren van tienermeisjes.

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *